Transparent
Inloggen
Sluiten

Drastische maatregelen rond JC-schaal

20 augustus 2008 21:48

De gemeente Amsterdam neemt drastische maatregelen rondom de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord, komend weekend in de ArenA.
Aanleiding daarvoor zijn aanwijzingen dat hooligans van Ajax, Feyenoord en mogelijk ADO Den Haag zich opmaken voor een confrontatie. Zondagavond is het supportershome van Ajax bij de ArenA beklad met leuzen als 'FR Hooligans' en '010'.

Voor het gebied rondom de ArenA wordt een noodverordening van kracht. Die maakt het mogelijk dat groepen mensen, die er op dat moment niets te zoeken hebben, zich daar ook niet mogen bevinden. Doet men dat toch, dan is men strafbaar. Voorts laat de politie extra manschappen opdraven en wordt er preventief gefouilleerd.

Burgemeester Cohen overweegt als deze maatregelen niet voldoende zijn ook het zogenaamde bestuurlijk ophouden in te zetten. Dan kan een groep, ter voorkoming van verstoring van de openbare orde, maximaal 12 uur worden vastgehouden.




Tags

arena drastische feyenoord hooligans aanwijzingen ado beklad bestuurlijk cohen confrontatie gefouilleerd gemeente leuzen manschappen noodverordening opdraven ophouden preventief strafbaar supportershome vastgehouden verstoring voorkoming

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage