Transparent
Inloggen
Sluiten

Beroepscommissie: uitlatingen Van Hulten niet bewezen

23 augustus 2008 02:01

Verslaggever: RvN

De KNVB heeft inmiddels de motivatie van de vrijspraak van Van Hulten in beroep op haar website geplaatst.

'De commissie van beroep heeft ter zitting van 21 augustus 2008 zeven getuigen gehoord. Twee getuigen hebben verklaard dat de gewraakte woorden zijn uitgesproken. Vijf andere getuigen hebben verklaard die woorden niet te hebben gehoord. De commissie van beroep heeft geen reden te twijfelen aan de oprechtheid waarmee al die getuigen ter zitting een verklaring hebben afgelegd.

De ter zitting getoonde beelden laten niet zien dat de heer Van Hulten die woorden heeft uitgesproken; wel heeft de commissie van beroep kunnen waarnemen dat in ieder geval enkele getuigen die ter zitting hebben verklaard niets te hebben gehoord in de directe omgeving van de heer Afellay en de heer Van Hulten stonden. Dat betekent dat er twee versies van de gebeurtenissen tegenover elkaar staan, zonder dat één van die versies als onwaarschijnlijk terzijde kan worden geschoven.

De commissie van beroep meent dat bij die stand van zaken, hoewel er voldoende reglementair bewijs aanwezig is, het voordeel van de twijfel aan de aangeklaagde toekomt. Derhalve dient vrijspraak te volgen”, zo stelt de commissie van beroep.

Meer op




Tags

beroep getuigen hulten zitting heer beroepscommissie versies vrijspraak aangeklaagde afellay afgelegd bewijs getoonde gewraakte knvb motivatie onwaarschijnlijk oprechtheid reglementair terzijde toekomt waarnemen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage