Transparent
Inloggen
Sluiten

[CL-tegenstander] Atletico Madrid

14 september 2008 16:39

PSV opent in de Champions League 2008/2009 tegen Atletico Madrid. Het kleine broertje van stadsgenoot Real timmert de laatste jaren weer flink aan de weg en dit jaar resulteerde dat in plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat lukte door een vierde plek in de Primera Division vorig seizoen en het uitschakelen van Schalke 04 in de derde voorronde.

In Duitsland werd nog met 1-0 verloren, maar thuis walste het team van trainer Aguirre met 4-0 over Schalke heen. Aguero zette de Spanjaarden op voorsprong in de eerste helft. In de tweede helft scoorden Forlan, Luis Garcia en Rodriguez.

Atletico werd in haar historie negen keer kampioen van Spanje, voor het laatst in 1995/96. Daarnaast werd de Copa del Rey ook negen keer veroverd. De Spaanse supercup ging tot dusver driemaal naar Atletico.

In internationaal verband heeft de Madrileense club eveneens een behoorlijke historie. In 1962 werd de Europacup II gewonnen en in 1974 was Atletico de verliezend finalist in de Europacup I, tegen Bayern München. Omdat de Duitsers vervolgens niet om de wereldbeker wilden spelen, mocht Atletico aantreden en prompt werd deze ook gewonnen.

De in 1903 opgerichte club heeft Europees recent echter weinig meer laten zien. Vorig seizoen kwam men in de UEFA Cup niet verder dan de laatste 32. Tussen het degradatiejaar 2000 en vorig seizoen speelde de club niet eens Europees voetbal. Het laatste optreden op Champions League niveau was in 1996/97. Toen werd na verlenging van Ajax verloren, in de kwartfinale.

Topspelers van Atletico zijn de veelscorende Aguero en Forlan, vorig seizoen samen goed voor 35 doelpunten. Maar ook Sabrosa, Reyes, Luis Garcia en Raul Garcia zijn grote namen van de in het rood-wit spelende club. Er speelt één Nederlander, namelijk John Heitinga. Hij verkaste afgelopen zomer voor ongeveer 10 miljoen van Ajax naar Madrid.




Tags

atletico madrid garcia aguero europacup forlan historie schalke aantreden aguirre bayern broertje degradatiejaar division duitsland heitinga hoofdtoernooi madrileense primera prompt raul resulteerde rey reyes rodriguez sabrosa supercup uefa veelscorende verlenging voorronde walste wereldbeker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje