PSV komt tekort tegen Atletico Madrid: 0-3

16 september 2008 22:36

Al in de eerste wedstrijd van de Champions League lijkt, zoals vooraf al her en der gevreesd werd, dat het heel lastig gaat worden voor PSV in de poule. Atletico, de nummer vier van de groep, was duidelijk te sterk voor PSV. Sergio Agüero scoorde tweemaal in de eerste helft. Maniche eenmaal na rust.

Atletico Madrid begon scherp aan de wedstrijd en maakte het PSV direct lastig. Achterin ging er teveel fout en was er geen grip op de aanvallers. Al na negen minuten stonden de Spanjaarden op 0-1 via de vrijstaande Sergio Agüero. Atletico kon vervolgens van achteruit gaan spelen en kwam zo via de counter ook op 0-2 door diezelfde Agüero.

Het was toen allang gebeurd. PSV probeerde wel aan te vallen en kreeg ook met regelmaat mogelijkheden. Na rust was het echter weer Atletico dat scoorde na matig verdedigend optreden van PSV.

PSV tekende wel voor bijna 70% van het balbezit, maar Atletico was duidelijk de gevaarlijker ploeg woensdagavond.