PSV verliest uit bij AZ: 1-0

20 september 2008 22:35

PSV heeft in het derde competitieduel voor het eerst verloren. De ploeg verloor uit in Alkmaar met 1-0 van AZ. Op de nederlaag was niet al teveel aan te merken. AZ was de sterkere ploeg en had de beste kansen. Martens scoorde acht minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

PSV had het in de beginfase al lastig met AZ, hoewel het weinig weggaf. In het tweede deel van de eerste helft nam PSV de controle over de wedstrijd. PSV kon echter zelf ook weinig uitgespeelde kansen creëren.

In de tweede helft schakelde AZ nog een tandje hoger en PSV kon dat niet echt bijbenen. AZ speelde beter combinatievoetbal en bracht de verdediging diverse malen in grote problemen. Isaksson, die wel een aantal foutjes had, redde een paar keer knap.

In de 82ste minuut was ook de PSV doelman geslagen toen Martens in het strafschopgebied vrij voor de keeper kwam en makkelijk kon binnenschieten. Stevens probeerde het nog met Koevermans, Lazovic en Nijland voorin, maar de ploeg kon niets meer afdwingen.