Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV geeft kijkje in transferstrategie

25 oktober 2008 15:34

Verslaggever: RvN

In een uitgebreid interview in het Eindhovens Dagblad gaan Jan Reker en Adrie van Kraaij uitgebreid in op de problemen die PSV op de transfermarkt tegenkomt en de strategie die PSV probeert te volgen.

De club wil geen concessies doen met het niveau aan de doelstellingen, maar ondervindt tegelijkertijd steeds meer concurrentie op de scoutingmarkt in bijvoorbeeld Zuid-Amerika en ziet spelers van subtoppers steeds duurder worden.

De club wil een goede balans in de selectie hebben en heeft naar eigen gevoel nu iets teveel jonge spelers. "Wij hebben ook best heel veel geld geboden voor gearriveerde spitsen. Maar die willen niet in Nederland spelen. Eén keer hebben we zelfs ruim boven de tien miljoen geboden. Die speler hebben we niet gekregen, omdat hij volgend jaar voor twintig miljoen weggaat (het gaat om Moussa Dembélé van AZ, red.)."

Afgelopen zomer heeft de club veel gedaan om Engelaar binnen te halen als Nederlandse 'baas' in de kleedkamer. Die koos echter voor Schalke'04. Gezien het feit dat er waarschijnlijk regels aankomen over het aantal Nederlanders heeft de club er voor gekozen vroegtijdig spelers als Pieters en Nijland te halen. Als zij zich in de subtop zouden doorontwikkelen, zouden ze onhaalbaar zijn geworden.

Verder geeft Van Kraaij aan dat PSV nu een Braziliaanse jongen van 18 jaar volgt, die nét in het eerste elftal speelt. "Daarvoor vraagt men tussen de 7 en 10 miljoen euro. Bovendien is de concurrentie gigantisch. In Zuid-Amerika werken vijftig Duitse scouts. Full-time."

Veel meer hierover lees je in het Eindhovens Dagblad

Meer op




Tags

amerika kijkje kraaij transferstrategie adrie dembele engelaar full gearriveerde moussa nederland nederlanders nijland ondervindt pieters reker schalke scoutingmarkt subtoppers tegenkomt time

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage