Nederland laat belangrijke winst liggen

28 maart 2001 23:32

Nederland heeft de kans laten liggen om weer volop in de race te komen voor WK kwalificatie. In Portugal kwam het thuisland in de laatste 10 minuten van een 0-2 achterstand terug op 2-2. Nederland speelde een hele goede wedstrijd en kwam terecht met 0-2 voor door doelpunten van Hasselbaink (penalty) en Kluivert. In de slotfase kwam Portugal verrassend nog terug via Pauleta en Figo (penalty).

Mark van Bommel stond in de basis van Van Gaal maar kon geen potten breken tegen de stugge Portugezen. Hij werd in de tweede helft vervangen door Feyenoorder Paul Bosvelt. Andere PSV'ers kwamen niet in actie tegen Portugal.