Transparent
Inloggen
Sluiten

Statement PSV over verstoring minuut stilte

18 november 2008 18:29 - Eindhovens Dagblad

Verslaggever: RvN

In het Eindhovens Dagblad laat Frank Wijnveld weten dat het stadionverbod voor de twee fans die begonnen met de verstoring van de minuut stilte een duidelijk statement is over de afkeuring van PSV van het gebeuren.

Er was in de Arena enige verwarring over het begin van de minuut stilte, omdat het publiek na de aankondiging door de speaker massaal ging applaudisseren. Vervolgens reageerden de supportersgroepen op elkaar. "Maar ondanks die verwarring was op een gegeven moment helder dat je stil moest zijn", zegt Wijnveld. "Van de 800 fans in het vak waren er 798 stil. De twee die zich niet konden gedragen, hebben we dat te verstaan gegeven. Daar moet je als club je maatregelen tegen nemen."

De suggestie op bepaalde websites en in sommige media dat vanuit het PSV-vak zogenoemde gaskamergeluiden kwamen, is volgens PSV niet op waarheid gebaseerd. Wijnveld: "Dat is gewoon niet waar. De herriemakers van beide kanten werden gemaand tot stilte, daar kwam het gesis vandaan."

Ook de voorzitter van de Supportersvereniging liet in het Eindhovens dagblad weten het af te keuren. "Ook als iemand anders iets roept, moet je op zo'n moment het fatsoen hebben om je mond te houden en respect te tonen aan de overledene. Dit past niet bij PSV en niet bij haar supporters en we keuren het ten zeerste af."

Meer op Eindhovens Dagblad




Tags

stilte statement verstoring wijnveld keuren verwarring aankondiging afkeuring applaudisseren arena fatsoen gaskamergeluiden gemaand gesis herriemakers mond overledene reageerden speaker stadionverbod suggestie supportersvereniging verstaan waarheid websites zeerste zogenoemde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte