Transparent
Inloggen
Sluiten

Van den Bunder over financiele resultaat PSV

28 november 2008 19:20 - Eindhovens Dagblad

Verslaggever: RvN

In het Eindhovens dagblad lichtte Commercieel directeur Marcel van den Bunder het donderdag verschenen jaarverslag van de club toe. "We zijn binnen de organisatie zuinig geweest, op alle fronten. Door het beleid staan we er nu in financieel opzicht goed voor. Ons eigen vermogen betekent niet dat we ineens 19 miljoen euro op de bank hebben, dat moeten supporters nu niet gaan denken. Zo zit de wereld helaas niet in elkaar. We hebben zeker ruimte voor versterkingen op het veld, maar kunnen geen gekke dingen doen. De continuïteit moeten we bewaken. Als we onverhoopt een keer de Champions League mislopen, is dat niet dramatisch voor onze balans."

De hogere winst van PSV volgt voornamelijk uit een eenmalige bate van zo'n 8,5 miljoen euro door de verkoop van het parkeerterrein en elf miljoen besparing op rente (-4,3 miljoen), huisvesting-, advies-, beheer- en bemiddelingskosten (-4,1 miljoen) en salarissen (-3,3 miljoen). Het transferresultaat verbeterde licht, maar was desondanks vier miljoen euro negatief. De kostprijs van de spelers wordt normaliter gedurende de looptijd van de contracten evenredig afgeschreven, maar PSV schreef de waarde van enkele spelers vervroegd af. Om wie het gaat, wil Van den Bunder niet zeggen. De transfers van Gomes en Farfán zijn overigens nog niet in de cijfers opgenomen.

Meer: Eindhovens Dagblad

Meer op Eindhovens Dagblad




Tags

bunder bate bemiddelingskosten besparing eenmalige evenredig farfan fronten gekke gomes huisvesting jaarverslag kostprijs lichtte onverhoopt parkeerterrein rente transferresultaat verbeterde zuinig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla bosz business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte