PSV kan niet meer winnen: 2-2 thuis tegen NAC

24 januari 2009 21:43

Ondanks dat PSV veel en veel sterker was dan NAC, kon PSV opnieuw niet winnen. De ploeg creëerde een reeks kansen, maar kon daaruit maar twee keer scoren. Achterin had het de verdediging redelijk dicht, maar twee fouten werden de ploeg direct fataal.

Na een kwartier spelen kopte Salcido na een afgeslagen hoekschop de 1-0 binnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen NAC op slag van rust langszij kwam. Isaksson werkte de bal niet goed weg, waarna Loran raak kopte.

PSV kreeg in de tweede helft enorme kansen om op voorsprong te komen. Met name Afellay en Bakkal misten opgelegde kansen. Toen PSV doordrukte, was het NAC dat via de counter op 1-2 kwam via Kolkka. PSV zette nog een tandje bij. Afellay kon vervolgens vier minuten later op prachtige wijze gelijk maken. PSV had vervolgens nog een kwartier om de winnende binnen te schieten. NAC wankelde, maar PSV kon de beslissende slag niet slaan. Gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg opnieuw op.