Transparent
Inloggen
Sluiten

Real redt Nederlandse CL-plaatsen

18 april 2001 22:35

Verslaggever: BvT

Real Madrid heeft Nederland, door het Turkse Galatasaray uit te schakelen, voorlopig behoed voor een verdere daling in de UEFA ranglijst voor landen. Nederland staat daarin op een zesde plek, die o.a. recht geeft op 2 directe plaatsen in de Champions League en ??n keer voorronde CL.

Turkije, de huidige nummer zeven op de ranglijst, en ook Griekenland en Rusland staan op het punt Nederland te achterhalen. Nu alle clubs uit deze landen zijn uitgeschakeld, is het zeker dat Nederland aan het eind van dit seizoen nog steeds zesde zal zijn. Dat betekent dat ook volgend jaar de twee beste Nederlandse clubs uit de competitie direct geplaatst zijn voor de Champions League, de nummer drie voorrondes CL mag gaan spelen en er drie UEFA Cup plaatsen te vergeven zullen zijn.

Real Madrid won vanavond thuis met 3-0 van Galatasaray en plaatste zich daarmee ten koste van de Turken voor de halve finales in de Champions League. Eerder won Galatasaray met 3-2 in Turkije. Theoretisch had Nederland haar zesde plek ook behouden als Galatasaray zich vandaag ondanks verlies hadden geplaatst en vervolgens twee keer zouden hebben verloren in de halve finales.

Volgend jaar zullen de Nederlandse clubs het duidelijk beter moeten doen dan dit jaar, wil Nederland zich handhaven. Dan valt het voor Griekenland en Rusland zwakke seizoen 1996/1997 weg uit de ratings.

Meer op




Tags

nederland galatasaray griekenland madrid redt rusland turkije uefa behoed daling ratings theoretisch voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje