Transparent
Inloggen
Sluiten

'Een miljoen fans voor PSV' [update]

11 februari 2009 15:45

Verslaggever: RvN

Volgens de jongste resultaten van het jaarlijkse onderzoek van Sport+Markt, in opdracht van de clubs, zijn er in Nederland nu 1.020.000 Nederlanders die zich fan van PSV noemen. Voetbal International citeert vandaag uitgebreid uit dat onderzoek. PSV groeide daarmee 110.000 ten opzichte van een jaar geleden, al nam het imago van de club wel af. PSV zit Feyenoord, met 1,2 miljoen, inmiddels dicht op de hielen. Ajax leidt met ruim 2 miljoen fans.

Uit de totaalberekening van het merkwaarde onderzoek komt dat PSV de tweede club van Nederland blijft achter Ajax. De verdeling van de tv-gelden gebeurt voor het eerst dit jaar op basis van die rangschikking, zo hebben de clubs afgesproken.

[update] Algemeen Dagblad citeert uit een Europees onderzoek van hetzelfde bedrijf, waaruit blijkt dat PSV in Europa in totaal 1,3 miljoen fans zou hebben.

Meer op




Tags

citeert nederland feyenoord imago merkwaarde nederlanders rangschikking totaalberekening verdeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage