Dure nederlaag PSV tegen Heerenveen: 2-3

27 februari 2009 22:38

PSV heeft een dure nederlaag geleden in de strijd om de plaatsen om Europees voetbal. Thuis werd met 2-3 verloren van Heerenveen. In de laatste minuut besliste Pranjic het duel uit een strafschop. Culina kreeg rood.

In een open en spannend duel waren er veel kansen aan beide kanten te noteren. Na een goede opening van PSV kwam Heerenveen na een kwartier op voorsprong. Henrique scoorde na een goede combinatie. PSV kwam terug via Dzudzsak die een bal uit de lucht via een rollertje in de rechterhoek plaatste, onhoudbaar voor de keeper van Heerenveen. Na een fout van de doelman kon Simons zelfs de 2-1 binnenschieten.

PSV had de controle en de betere kansen. bij rust. Na rust was het echter Simons die Heerenveen weer terug in de wedstrijd bracht. Slecht uitverdedigen gaf Henrique de kans de 2-2 te maken. beide ploegen hadden vervolgens kansen op de winnende treffer. Die viel uiteindelijk in de laatste minuut. Het was Jason Culina die zijn man vasthield en van een scoringskans belette. Dat betekende rood en de beslissende penalty voor Pranjic.