Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV zeer ontstemd over 'competitievervalsing'

6 maart 2009 21:07

PSV heeft zeer ontstemd gereageerd op de beslissing van de KNVB om het duel tussen FC Twente en PSV te verzetten naar de zondag. De club noemt dat competitievervalsing. PSV had daartegen zowel mondeling als schriftelijk bezwaar ingediend. De club is zeer ontstemd en vraagt om passende maatregelen tegen FC Twente.

Ondanks met inachtneming van de tijd die normaliter nodig is om een grasmat te leggen en de verwachtte weersomstandigheden, heeft FC Twente besloten om na de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen De Graafschap het veld te vervangen. PSV beschouwt deze actie van Twente als bewuste competitievervalsing die mogelijk zeer grote consequenties voor PSV kan hebben. Het verschil tussen wel en niet Europees voetbal kan oplopen tot maximaal 35 miljoen euro. PSV is bij de KNVB zowel mondeling als schriftelijk niet akkoord gegaan met het verplaatsen van de wedstrijd, maar kreeg daarin nul op het rekest. In tegenstelling tot wat wordt gemeld op de officiële website van FC Twente, is het besluit om de wedstrijd te verzetten absoluut niet in goed overleg genomen.

Met grote verbijstering ziet PSV nu hoe de wedstrijd met één dag is verplaatst en de selectie van FC Twente in een vol programma een extra rustdag heeft. PSV vraagt de KNVB dan ook om passende maatregelen tegen FC Twente. PSV speelt al 35 jaar lang onafgebroken Europese wedstrijden en heeft nog nooit een verzoek gedaan om een wedstrijd uit te stellen, immers betekent internationaal meedoen nu eenmaal een druk programma.

PSV is van mening dat FC Twente ook op maandag 9 maart het veld had kunnen vervangen, dan had de club twee weken tot aan de volgende thuiswedstrijd gehad. Het veld was niet goed, maar ook niet onbespeelbaar en zeker niet slechter dan de velden waarop in de voorbij periode is gevoetbald in de Eredivisie. Het is PSV volstrekt duidelijk dat de achterliggende gedachte van FC Twente is om de spelers meer uitgerust aan de wedstrijd tegen PSV te laten beginnen.




Tags

twente competitievervalsing ontstemd knvb mondeling schriftelijk achterliggende beschouwt bezwaar daartegen eredivisie graafschap inachtneming onafgebroken onbespeelbaar rekest rustdag verbijstering

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage