Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Nistelrooy voor vijf jaar naar Manchester United

23 april 2001 16:49

Verslaggever: NvdL

PSV spits Ruud van Nistelrooy gaat PSV aan het eind van het seizoen verlaten. Volgens persdienst Reuters, die de berichten geverifieerd heeft bij Manchester United, tekent de spits uit Veldhoven voor vijf jaar bij de Engelse Premier League club.

Naar verluidt betaald de Engelse club meer dan 67 miljoen gulden. Dat is meer dan de oorspronkelijke 65 miljoen welke vorig jaar met dezelfde deal gemoeid was. Toen kwam van Nistelrooy niet door de keuring waarna hij zich ernstig blesseerde. De transfer werd toen op het laatste moment afgeblazen. Van Nistelrooy wordt nu de duurste speler in de geschiedenis van de Premiership.

Na afloop van het duel tegen RKC kwam PSV met Manchester United vrij snel tot overeenstemming. Voor PSV was de zaak heel duidelijk, al geruime tijd leefde het gevoel dat de speler niet te behouden was als Manchester hem echt graag wilde overnemen. Voor aanvang van de definitieve gesprekken gaf van Raay al aan rekening te houden met een snelle overeenstemming. "Manchester weet wat ik wil."

Van Raay hield stevig vast aan de, ook vorig seizoen overeengekomen, vraagprijs, het wachten was enkel op het jawoor van Manchester. Dat kwam na afloop van het duel tegen RKC. Vervolgens kreeg van Nistelrooy het groene licht om mee terug te reizen naar Engeland, alwaar hij met goed resultaat medisch gekeurd werd. Vandaag tekende hij vervolgens een contract wat hem de komende vijf seizoenen aan de winnaar van de Engelse competitie bindt.

Meer op




Tags

nistelrooy raay rkc aanvang afgeblazen alwaar blesseerde engeland geverifieerd gulden jawoor keuring persdienst premiership reuters veldhoven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage