Transparent
Inloggen
Sluiten

Van der Doelen naar FC Twente

27 april 2001 12:26

Verslaggever: NvdL

Bj?rn van der Doelen verlaat PSV. De publiekslieveling uit Eindhoven wordt vandaag gepresenteerd bij FC Twente. De club uit Enschede was reeds langer in hem ge?nteresseerd. Ook vorig jaar wilde FC Twente de middenvelder al overnemen, maar toen gaf hij de voorkeur eraan bij PSV te blijven. PSV ontvangt zo'n 2,5 miljoen gulden voor van der Doelen.

Van der Doelen speelde zijn gehele profloopbaan voor PSV, met uitzondering van ??n jaar Standard Luik waar hij in het seizoen 97/98 aan werd uitgeleend. Hij debuteerde voor PSV in het seizoen 1994 in het uitduel tegen FC Utrecht, waar hij gelijk landelijke bekendheid verwierf door het 'vingerincident' met Edwin Gorter.

De 24-jarige Van der Doelen was jarenlang een publiekslieveling door zijn inzet en passie, hij wist echter nooit een vaste basisplaats te verdienen. Steevast werd de middenvelder tegen grote topclubs als extra stofzuiger gebruikt op het middenveld, maar echt in aanmerking voor een basisplaats kwam hij nooit.

Dit seizoen gaf hij reeds in de winterstop aan bij PSV te willen vertrekken, met Mark van Bommel en Johan Vogel voor zich zag hij te weinig perspectief meer bij PSV. Volgend seizoen zal hij derhalve de kleuren van FC Twente verdedigen. Daar wordt hij overigens herenigd met Tommy van der Leegte, eveneens ex-PSV, waar hij in de jeugd nog mee samenspeelde.

Meer op




Tags

twente publiekslieveling bekendheid bommel enschede gorter gulden herenigd leegte luik nteresseerd passie profloopbaan standard stofzuiger tommy uitgeleend utrecht verwierf vingerincident vogel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte