Transparent
Inloggen
Sluiten

Afellay volgt Gomes op als Man van het Seizoen

Verslaggever: B

Ibrahim Afellay is door de bezoekers van PSV Netwerk verkozen tot Man van het Seizoen 2008/2009. Hij sprokkelde in de diverse Man of the Match verkiezingen 103 punten bij elkaar en bleef de andere spelers ruim voor. Verdediger Marcellis volgt op gepaste afstand (72 punten). Derde werd Balázs Dzsudzsák (60 punten). Afellay, vorig jaar runner-up, is met zijn verkiezing de opvolger van Gomes, die de afgelopen twee seizoenen de beste was.

Op basis van de waarderingen van de fans wordt het elftal van het seizoen verder gecompleteerd door Amrabat, Isaksson, Lazovic, Méndez, Toivonen, Bréchet, Koevermans en Simons. PSV Netwerk feliciteert Afellay met zijn prachtige prestatie.

De mooiste wedstrijd van 2008/2009 was PSV-Ajax (6-2). Deze wedstrijd werd gewaardeerd met het uniek hoge rapportcijfer 9,32. Alle andere wedstrijden bleven daarbij ver achter, maar ook PSV-ADO (6-0, 8,30), PSV-Marseille (2-0, 8,04) en FC Utrecht-PSV (1-5, 8,02) werden mooi gevonden. Helaas kregen ook 15 wedstrijden een onvoldoende, waarvan NEC-PSV (1-0, 2,84) het ergste was. En ook bij PSV-Roda (2-3, 3,11) zaten mensen met de handen voor de ogen op de tribunes.

Thuis speelde PSV mooier voetbal dan uit, getuige de gemiddelde waardering van 6,31 tegenover 5,51. Verder was het voetbal in de beker (6,26) en eredivisie (5,92) beter dan dat in de Champions League (5,63).

Het beste voetbalde PSV in augustus (7,42) en februari (7,08). In januari (4,87) en september (4,98) viel er niet veel te genieten, vonden de fans. Als geheel kreeg het seizoen een waardering van 5,91.

Meer op Man van het Seizoen eindklassement




Tags

afellay gomes ado amrabat balazs brechet dzsudzsak eredivisie gecompleteerd isaksson koevermans lazovic marcellis marseille match mendez rapportcijfer roda runner simons toivonen utrecht verkiezingen voetbalde waarderingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte