Transparent
Inloggen
Sluiten

Competitievervalsing bij titelstrijd tweede elftallen?

4 mei 2001 20:50

Verslaggever: RvW

In de competitie voor tweede elftallen is een opmerkelijke situatie ontstaan. Zowel FC Utrecht 2, Ajax 2 als PSV 2 maken nog kans op de titel. PSV 2 moet winnen komende maandag en moet vervolgens hopen op een gelijkspel in de wedstrijd FC Utrecht 2 - Ajax 2 om de titel te kunnen grijpen. Indien de wedstrijd Utrecht 2 - Ajax 2 een winnaar oplevert is die sowieso de nieuwe kampioen.

Aanvankelijk zouden zoals gebruikelijk beide wedstrijden op hetzelfde tijdstip geplaatst worden. Vanwege de verwachte drukte in Utrecht is de wedstrijd echter een week verplaatst van 7 mei naar 14 mei. Aangezien PSV 2 dan dus een weekend eerder speelt, weten FC Utrecht en Ajax de uitslag al bij het begin van hun wedstrijd. Dat is met name in het voordeel van Ajax 2 dat bij puntverlies van PSV 2 aan een gelijkspel voldoende zou hebben voor de titel. Als de wedstrijden op hetzelfde tijdstip zouden beginnen dan zou Ajax wel volledig op de winst moeten spelen met alle risico's vandien.

Meer op




Tags

utrecht titel competitievervalsing titelstrijd vandien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage