Transparent
Inloggen
Sluiten

Prachtig afscheid van PSV-icoon Cocu

25 juli 2009 21:14

Verslaggever: RvN

Phillip Cocu heeft zaterdag officieel afscheid genomen van zijn actieve voetballoopbaan. Dat gebeurde via een afscheidswedstrijd die voor hem was georganiseerd, tussen het eerste elftal van PSV en een team van oud-collega's van Cocu. Tal van sterren waren voor het duel naar Eindhoven afgekomen. het afscheidsduel was live via PSV.tv te bekijken.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden zowel het elftal van PSV als Team Cocu gepresenteerd voor het publiek. Natuurlijk kregen de diverse oud PSV'ers een groot applaus. Bij de komst van Guus Hiddink ging het publiek echt los. Iets daarna volgde Phillip Cocu onder ovationeel applaus.

De middenvelder kon zijn afscheid niet bekronen met een doelpunt. Hij kreeg daarvoor de mogelijkheid in de vorm van een penalty. Hij schoot de bal echter op de paal en moest daar zelf ook wel om lachen.

Vlak voor tijd werd hij gewisseld. Jan Wouters kwam voor hem in het veld. De kinderen van Cocu kondigden de wissel aan door aan de kant de wissel aan te geven. Daarna volgde een minutenlang ovationeel applaus van spelers, trainers en een uitzinnig Philips Stadion.

Na afloop waren er in het stadion toespraken van Reker en Van Raaij en kreeg Cocu enkele cadeau's uitgereikt. Van Raaij noemde Cocu een van de beste middenvelders die Europa ooit gekend heeft.

Vervolgens nam Cocu zelf uitgebreid het woord. De PSV'er in hart en nieren bedankte de organisatie, PSV, de spelers en de fans voor alle vriendschap en steun in al die jaren om af te sluiten met het bedanken van zijn familie. Hij kon vervolgens de ogen niet meer droog houden.

Hij sloot de avond met een ereronde langs alle tribunes om de fans te bedanken voor hun jarenlange steun. Hij vroeg ze om ook in de toekomst vanaf het begin achter de ploeg te blijven staan, zoals ze hem hebben gesteund, om de ploeg te helpen naar nieuwe succesen.




Tags

cocu applaus ovationeel raaij afgekomen afscheidsduel afscheidswedstrijd cadeau droog ereronde hiddink kinderen kondigden minutenlang nieren reker succesen tal toespraken voetballoopbaan vriendschap wouters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage