Transparent
Inloggen
Sluiten

'Manolev sluit dinsdag aan bij selectie'

26 juli 2009 13:53

Verslaggever: RvN

De transfer van Stanislav Manolev was voor velen een grote verrassing. Bij Litex speelde hij voornamelijk rechtsback. Volgens media in Bulgarije heeft zijn club Litex een percentage van 20% bedongen bij doorverkoop van de speler. De transfersom is volgens afspraak tussen de clubs niet bekendgemaakt.

Volgens Bulgaarse media kon Manolev ook naar 1. FC Koln en naar Aston Villa. Omdat hij zich verwacht bij PSV beter te ontwikkelen, zou hij een betere aanbieding van Koln hebben laten liggen.

KNVB-werknemer Jan Derks was tot een jaar geleden technisch directeur bij Litex Lovech en is verrast door de transfer, zo liet hij weten in De Telegraaf. "Op mij heeft hij nooit heel veel indruk gemaakt. Toen hij bij Litex kwam was het een rechtsbuiten, die vooral heel hard kon rennen en af en toe een doelpunt maakte. Daarna is hij omgeturnd tot rechtervleugelverdediger en bereikte hij zelfs het nationale elftal. Dat vond ik al verrassend. Ik ben verbaasd dat PSV hem heeft aangetrokken, het is namelijk geen heel balvaardige jongen."

Manolev reisde zaterdagavond na het ondertekenen van zijn contract naar Den Haag, waar zijn Bulgaarse ploeg speelde tegen ADO Den Haag. Hij nam daar afscheid van zijn ploeggenoten. Volgens de berichtgeving zou hij dinsdag aan moeten sluiten bij de selectie van PSV. Litex kwam nog niet uit in Europees verband, het is direct geplaatst voor de vierde voorronde van de Europa League, en Manolev zou Europees dan ook speelgerechtigd zijn - indien de formaliteiten op tijd afgerond zijn.

'Ik ben heel blij. PSV Eindhoven is een grote club. Ik hoopte dat het rond zou komen, dit is een ongelofelijke club.' aldus Manolev op de website van Litex. De overgang is een stap voorwaarts in mijn carriere. Ik ben dankbaar voor alle hulp die ik heb gekregen, het vertrouwen dat ik kreeg bij Litex en het nationale elftal.




Tags

litex manolev koln ado balvaardige bulgarije derks doorverkoop formaliteiten knvb lovech omgeturnd rechtervleugelverdediger stanislav telegraaf villa voorronde voorwaarts werknemer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte