PSV in blessuretijd naar 1-0 zege

30 juli 2009 23:20

PSV heeft het eerste duel in de derde voorronde van de Europa League nipt gewonnen. Tegen het Bulgaarse Cherno More werd het een enigzins teleurstellende 1-0 zege voor PSV. Dirk Marcellis scoorde in blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd.

PSV had de gehele wedstrijd het initiatief. Op een paar verdedigende foutjes na gaf de ploeg niets weg tegen de Bulgaren. Ondanks veel balbezit op de helft van de tegenstander kon PSV maar weinig uitgespeelde kansen creëren. Bij die kansen was de ploeg weinig trefzeker. Dzsudzsak was het dichtstbij met een bal op de paal.

Halverwege de tweede helft wisselde Rutten Toivonen en Amrabat voor Koevermans en Lazovic. Dat bracht iets meer leven in de teruggezakte tweede helft. Het duurde echter in blessuretijd toen een bal in het strafschopgebied in een scrimmage voor de voeten van Marcellis viel. Die schoot de overigens meer dan verdiende 1-0 binnen.