Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerets over afgelopen seizoen

6 mei 2001 12:58

Verslaggever: RvW

Eric Gerets liet weten toch wel enige spannning te kennen voorafgaand aan de kampioenswedstrijd. Hoewel over het behalen van de titel geen twijfel bestaat is de spanning er natuurlijk toch. Verlies vanmiddag zou toch een enorme domper zijn op alle voorbereidingen van een groots feest vandaag in Eindhoven. 'Maar daar gaan we niet vanuit' aldus Gerets. 'Dit is een heerlijke manier om kampioen te worden, voor eigen publiek. Dat is natuurlijk het mooiste wat er is'.

Gerets sprak alle lof uit voor de verdedigende driehoek achterin met Hofland, Nikiforov en Waterreus. Het constante en hoge niveau van die drie spelers achterin lag dit seizoen volgens Gerets aan de basis van het succes dit jaar. 'Het was een heel constant seizoen. Na een slechte start pakte de ploeg het heel goed op. Zeker na de winterstop heeft de ploeg op een zeer constant hoog niveau gespeeld. We hebben weliswaar veel minder goals gescoord dan vorig seizoen, maar er ook veel minder tegengekregen. De driehoek achterin was daarbij doorslaggevend.' Gerets liet weten zeer trots te zijn op prolongatie van de titel. 'Want dat is nog veel moeilijker dan het behalen van de titel. Heel veel trainers zijn nooit in hun carriere kampioen geworden. Ik ben heel erg blij dat mij dat al voor de vierde keer (in vijf jaar red.) overkomt. Van elk kampioenschap moet je optimaal genieten'. De ploeg krijgt bij een kampioenschap vervolgens enige tijd om ervan te genieten. 'Gelukkig komt het kampioenschap al vroeg, zodat we nog enige tijd hebben om ons weer te concentreren op de bekerfinale. Want om het seizoen succesvol te maken, moeten we ook die winnen', aldus de eerzuchtige Gerets.

Meer op




Tags

gerets titel driehoek bekerfinale constante eerzuchtige hofland kampioenswedstrijd nikiforov prolongatie spannning tegengekregen waterreus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje