Teleurstellend begin PSV: 3-3 tegen VVV

2 augustus 2009 18:22

PSV is het seizoen zeer teleurstellend begonnen. In het Philips Stadion kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. dat gelijkspel was nog verdiend ook voor de promovendus. Toivonen tekende voor twee treffers, Amrabat maakte de eerste goal.

Hoewel VVV al in de eerste helft enkele goede mogelijkheden kreeg was het PSV dat op een 2-0 voorsprong kwam. Een treffer van Orlando Engelaar werd eerst nog ten onrechte afgekeurd. Vervolgens schoot Nordin Amrabat de 1-0 hard binnen. Ola Toivonen tekende met zijn hoofd voor de tweede treffer.

Na rust werd VVV steeds gevaarlijker. Verdedigend zag de ploeg van Rutten er diverse malen niet goed uit. Achmed Ahahaoui en Keisuke Honda zetten VVV op 2-2 en hadden kans op meer.

Acht minuten voor tijd leek PSV de wedstrijd alsnog te beslissen. Uit een corner was het Toivonen die de bal heel knap inkopte en zijn tweede van de middag maakte. Het ging echter alsnog fout, toen Marcellis zich verslikte en vervolgens Schaken de 3-3 achter Isaksson kon schieten.