Zwaarbevochten 4-3 zege op Ajax

16 augustus 2009 14:24

PSV heeft een zwaarbevochten, maar verdiende zege behaald op Ajax. In Eindhoven werd het 4-3 voor PSV na een 1-2 achterstand. Dzsudzsak en Bakkal scoorden beiden twee keer voor PSV. Dzsudzsak was met zijn twee goals en assist de Man of the Match, Isaksson de schlemiel van de wedstrijd.

Isaksson zorgde voor een dramatische start van PSV. Bij een terugspeelbal na twee minuten nam hij verkeerd aan. De bal spong te ver van zijn voet, waardoor hij Suarez simpel in de gelegenheid stelde om de 0-1 te scoren. De Zweed speelde vervolgens zeker in de eerste fase van de wedstrijd onzeker. PSV had het moeilijk om in de wedstrijd te komen.

Op basis van karakter knokte PSV zich in de wedstrijd. De ploeg moest direct op zoek naar de gelijkmaker, hetgeen een aanvallend PSV bracht. Het duurde uiteindelijk tot de 37ste minuut voordat dat doelpunt viel. Het was Balasz Dzsudzsak met een werkelijk schitterende vrije trap, die PSV op de verdiende gelijkmaker bracht.

Daarmee kon PSV het niet even wat rustiger aandoen. Want nog geen twee minuten daarna moest Isaksson uitkomen en stiftte Suarez in duel met Ooijer de bal over de Zweed heen voor de 1-2.

PSV kwam na rust getergd uit de kleedkamer. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die al snel. Binnen de vijf minuten kwam Bakkal vrij in het centrum en kon de 2-2 binnenschieten uit een assist van uitblinker Dzsudzsak. Vier minuten later had PSV het duel zelfs al gekanteld. Op rechts draaide Dzsudzsak van een eigenlijk onmogelijke positie in de verre hoek.

Tegen de verhouding in kwam Ajax langszij. Emanuelson kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot net langs de paal binnen. Isaksson zag er daarbij opnieuw niet goed uit.

Een kwartier voor tijd kwam PSV weer op voorsprong. Het was Manolev die van de achterlijn de bal terugspeelde op de vrijstaande Bakkal. Die kocht ongehinderd de 4-3 binnenwerken.

Daarna waren er nog vijftien zenuwslopende minuten waarin PSV wel de sterkste ploeg was, maar Ajax onder andere met een bal op de lat nog dichtbij de gelijkmaker was.