PSV wint makkelijk van angstgegner Roda JC

12 september 2009 20:35

PSV heeft de wedstrijd tegen angstgegner Roda JC gemakkelijk weten te winnen. In de afgelopen zes seizoenen verloor PSV maar liefst vier keer thuis van Roda JC. Onder leiding van Fred Rutten was PSV zaterdagavond echter veruit de sterkste. De ploeg won uiteindelijk met 3-0 door doelpunten van Dzsudzsak, Manolev en Bakkal. Het ging gepaard met zeer behoorlijk voetbal.

PSV kwam al na zes minuten voor voorsprong. Balasz Dzudzsak nam voor de goal een voorzet van Ibrahim Afellay op een keer op zijn slof. PSV verzuimde in het vervolg van de eerste helft verder uit te lopen. Pas vlak voor rust gaf de ploeg de eerste kans weg aan roda JC, Isaksson trad toen uitstekend op.

Na rust kwam PSV opnieuw na zes minuten weer tot scoren. Een vrije trap van Lazovic stichtte gevaar in het strafschopgebied. Het was uiteindelijk Manolev die zijn voet er tegenaan kon zetten. De wedstrijd was vervolgens gespeeld. PSV was te sterk voor Roda JC en verhoogde de score in de slotfase nog via een doelpunt van Bakkal.