Transparent
Inloggen
Sluiten

Overwinning op Roemenen belangrijk voor Nederland

29 september 2009 11:27

Een overwinning op het Roemeense Cluj zou niet alleen PSV zelf goed uitkomen in de Europa League poule, maar het is ook belangrijk voor de positie van Nederland op de ranglijst van de UEFA. Die positie is vervolgens weer belangrijk voor het aantal clubs dat jaarlijks mag meedoen aan de grote Europese toernooien.

Met name door de goede resultaten van PSV over de afgelopen jaren staat Nederland op dit moment negende. Volgend jaar valt bij Roemenië een heel goed seizoen af en bij Nederland een gemiddeld seizoen. Hierdoor zou, bij gelijke resultaten dit seizoen, Nederland opschuiven naar de achtste plek.

Nederland en Roemenië zijn op dit moment allebei nog met vijf van de zes oorspronkelijke deelnemers in Europa actief. Ajax bleek enkele weken geleden precies even sterk als het Roemeense Timisoara. In Amsterdam bleef het 0-0.




Tags

nederland roemenen roemenie cluj opschuiven timisoara uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage