PSV verslaat Cluj: 1-0

1 oktober 2009 20:53

Na het 2-2 gelijkspel in Praag heeft PSV de eerste thuiswedstrijd in de poulefase van de Europa League met 1-0 gewonnen van het Roemeense Cluj. Bakkal maakte na 9 minuten al de enige treffer van de wedstrijd. Er waren slechts 14.500 fans op de wedstrijd afgekomen.

Voor rust was PSV superieur. De ploeg kreeg een reeks van uitgespeelde kansen. Toivonen alleen had al drie keer kunnen en misschien moeten scoren. De Zweed stond bij afwezigheid van Koevermans voorin. Met name Dzsudzsak zorgde keer op keer voor gevaar. Bakkal zorgde na negen minuten voor het verdiende doelpunt door een voorzet van de Hongaar binnen te koppen.

Naarmate de tweede helft vorderde kreeg PSV het steeds moeilijker met Cluj. De Roemenen gingen op zoek naar de gelijkmaker en kregen daar ook diverse mogelijkheden voor. Dat bleef PSV na de uitstekende eerste helft bespaard.