Transparent
Inloggen
Sluiten

KRO Reporter over de slag om jong voetbaltalent

5 oktober 2009 15:32

Verslaggever: RvN

Zondagavond zond KRO Reporter een reportage uit over de manier waarop zaakwaarnemers jeugdspelers proberen vast te leggen. Volgens de KNVB regelementen mogen zaakwaarnemers jeugdspelers voor hun 16e niet benaderen en voor hen activiteiten verrichten. Aan het woord kwam onder andere Arie Treffers die door PSV beticht werd van dergelijke handelingen. Hij kreeg daarvoor uiteindelijk een voorwaardelijke straf.

In het programma wordt de handelswijze van Ploegsma jr. aan de kaak gesteld. Hem wacht mogelijk een onderzoek van de tuchtcommissie van de KNVB wegens het benaderen van te jonge spelers. In een reactie tegenover het Eindhovens Dagblad laat Ploegsma jr weten: "Ik heb op verzoek van PSV ouders gesproken om hen wegwijs te maken in de wereld van het topvoetbal, maar ik heb nooit spelers benaderd om hen te begeleiden."

PSV-directeur Jan Reker zegt niet van de zaak op de hoogte te zijn. "Wat er gebeurd is, weet ik niet. Er zijn in elk geval nooit jeugdspelers namens mij benaderd. Wij stellen ons op het standpunt dat iedereen van jonge voetballers moet afblijven." Reker weet niet of Ploegsma mogelijk door andere vertegenwoordigers van de club is benaderd, zo stelt hij. "De begeleiding van jeugdspelers is een zaak van onze jeugdopleiding."

Get Microsoft Silverlight




Tags

ploegsma reporter jong knvb reker voetbaltalent afblijven begeleiding kaak regelementen reportage tuchtcommissie verrichten wegwijs zond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte