Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV reageert op onderzoek naar jeugdspelers

16 oktober 2009 13:17

Verslaggever: RvN

PSV heeft via haar officiële website gereageerd op de uitlatingen in het onderzoek van de KNVB dat de club in contract met een 14-jarige asielzoeker zou willen laten opnemen dat als hij zijn eerste contract op 16-jarige leeftijd zou tekenen, hij 75.000 euro kosten zou terugbetalen die PSV in hem had geïnvesteerd. De pleegvader van Elvio de Rosario zou dat hebben verklaard in het onderzoek van de KNVB. Hij was bij die gesprekken aanwezig.

PSV laat weten dat de club de familie enkele jaren heeft ondergebracht in een PSV-appartement omdat zij vanwege hun status niet mochten werken. Nadat zijn een eigen woning konden betrekken, heeft er volgens PSV een onderhoud plaatsgevonden waarbij de familie haar nadrukkelijke dankbaarheid aan PSV heeft betuigd omtrent de steun die zij gedurende vele jaren op alle vlakken van PSV heeft ondervonden. Daarbij zou kort besproken zijn dat indien de speler een contract krijgt, hij de club zou kunnen compenseren. Van vastleggen daarvan in een contract, zou geen sprake zijn geweest.

PSV zegt bereid te zijn mee te werken aan verder onderzoek van de KNVB op dit gebied.

Bekijk de gehele verklaring van PSV op PSV.nl




Tags

knvb asielzoeker betuigd dankbaarheid elvio ondergebracht onderhoud ondervonden pleegvader rosario woning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage