Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verslaat FC Kopenhagen: 1-0

22 oktober 2009 20:52

PSV heeft goede zaken gedaan in groep K van de Europa League. De ploeg won thuis met 1-0 van FC Kopenhagen. Jonathan Reis zorgde twintig minuten voor tijd voor de winnende treffer nadat hij in de eerste helft een penalty had gemist.

PSV kende een hele moeilijk avond in het Philips Stadion. FC Kopenhagen had zich zoals vooraf al aangegeven goed ingesteld op PSV en maakte het het eigen spel van PSV moeilijk. PSV gaf zelf weinig weg, maar kon ook niet al teveel creeren.

De mogelijkheid in de eerste helft kwam voor Reis. Hij werd weggestuurd na een fout van de tegenstander. In het strafschopgebied werd hij vervolgens onderuit gehaald. PSV kreeg een penalty en net als in Praag nam de jonge Reis hem. De keeper was echter scherp en pakte de niet volledig in de hoek geschoten penalty goed.

Na rust jad PSV meer balbezit. Opnieuw gaf de ploeg weinig weg, maar creëerde hetzelf ook te weinig. Na ruim een uur spelen werd PSV gevaarlijker. Kansen kwamen er voor Engelaar en Reis, waarna diezelfde reis uiteindelijk matchwinnaar werd. Dzsudzsak had het totaal niet donderdagavond, maar zorgde uiteindelijk wel voor de assist. Hij had opeens wat ruimte, kon diepgaan en gaf vervolgens een uitstekende voorzet af, die door Reis knap vanuit de lucht in een keer werd binnengetikt. FC Kopenhagen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg werd erg dreigend, maar kreeg geen uitgespeelde kansen.




Tags

kopenhagen binnengetikt creeerde diepgaan dzsudzsak engelaar hetzelf jad jonathan lucht matchwinnaar praag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte