Transparent
Inloggen
Sluiten

Spelers nemen afscheid met record

20 mei 2001 17:01

Verslaggever: RvW

Vandaag namen Ruud van Nistelrooy, Bjorn van der Doelen en Ovidiu Stinga op een indrukwekkende en emotionele manier afscheid van het PSV publiek. Na de laatste wedstrijd van het seizoen werden zij toegesproken door PSV voorzitter Van Raaij en Nilis en kregen zij een ereronde door het stadion.

De spelers nemen afscheid met het verbreken van een record van PSV. Door de overwinning op De Graafschap met 3-2 bleef de ploeg dit seizoen 32 wedstrijden achter elkaar ongeslagen. De enige nederlaag was in de eerste wedstrijd van het seizoen, nota bene tegen hetzelfde De Graafschap. Het vorige record stond op 31 wedstrijden.

PSV kwam aanvankelijk op achterstand door een doelpunt van Turpijn, na twijfelend optreden van keeper Coutinho. Twee minuten later stond het na een actie van Rommedahl al weer 1-1. Niemand minder dan Bjorn van der Doelen zelf schoot PSV vervolgens naar een 2-1 voorsprong. Een blunder van Hofland deed die voorsprong de das om. De verdediger lette niet op en greep daardoor niet in. Fuchs kreeg daardoor alsnog de bal en kon ongestoord de 2-2 maken. In de 72ste minuut kwam dan toch nog de winnende treffer in een zeer matige wedstrijd. De Jong kopte een corner van Bruggink binnen.

Mateja Kezman overigens moest al na 6 minuten van het veld, de aanvaller liep waarschijnlijk een geneusde rib op. Het is onduidelijk of hij dit seizoen nog in actie komt voor PSV.

Meer op




Tags

graafschap bruggink coutinho das ereronde fuchs geneusde hofland jong kezman lette mateja nilis nistelrooy nota ongestoord ovidiu raaij rib rommedahl stinga toegesproken turpijn twijfelend verbreken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage