Transparent
Inloggen
Sluiten

Steun gemeente niet langer onbespreekbaar

10 november 2009 15:43 - Eindhovens Dagblad

Verslaggever: A

In het Eindhovens Dagblad staat vandaag een opvallend artikel. Burgemeester Van Gijzel geeft daarin aan dat de gemeente "welwillend" staat tegenover toekomstige investeringen in het Philipsstadion. Directe aanleiding voor investeringen zou het binnen te halen WK 2018/2022 zijn. De capaciteit van het stadion van PSV moet dan tenminste opgetrokken worden naar 44.000 plaatsen, ten opzichte van de huidige 35.000.

De kosten die hiermee gepaard gaan worden geschat op ongeveer vijftig miljoen euro en de club zelf acht de investering onverantwoord om op eigen houtje te doen. Tot dusver ving PSV altijd bot bij de gemeente, maar mogelijk komt daar nu verandering in.

Eindhoven zou volgens Van Gijzel op verschillende manieren kunnen bijdragen, waaronder door inbreng van kapitaal, door garantstelling voor hypothecaire financiering en het op een andere manier meewerken in het kader van de stadsontwikkeling. Ertegenover zou kunnen staan dat PSV op andere manieren wat terugdoet voor de gemeenschap.

"Er is in Nederland en België geen gemeente met meer dan 200.000 inwoners te vinden, waar een voetbalstadion zo'n wezenlijk onderdeel uitmaakt van de stadsdynamiek. Het Philips Stadion ligt daar gewoon fantastisch mooi", aldus de burgemeester in het Eindhovens Dagblad.

Meer op Eindhovens Dagblad




Tags

gemeente gijzel belgie bot capaciteit ertegenover financiering garantstelling gemeenschap houtje hypothecaire inwoners kader kapitaal nederland onverantwoord philipsstadion stadsdynamiek stadsontwikkeling terugdoet uitmaakt ving voetbalstadion welwillend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje