PSV wint met 2-3 bij Sparta

27 november 2009 22:37

PSV heeft uit op Spangen met 2-3 gewonnen van Sparta. Ondanks een enorm overwicht was het zweten voor PSV toen Sparta op 2-1 voorkwam. Lazovic, Reis en Dzsudzsak waren de doelpuntenmakers voor de PSV'ers vrijdagavond.

PSV was veruit de betere ploeg en kreeg een reeks kansen tegen Sparta. Het was alleen Danko Lazovic die na 13 minuten wist te scoren met het hoofd. het missen van alle kansen leek PSV duur te komen staan. Voor rust was het Poepon die bij een van de spaarzame Sparta aanvallen in de eerste helft de 1-1 maakte.

Na rust was er eigenlijk een vergelijkbaar scenario. PSV creëerde voldoende kansen. Gesteund door de 1-1 kwam Sparta er echter ook steeds vaker uit. dat leverde notabene ook nog de 2-1 voor Poepon op. PSV raakte echter niet van slag en bleef zoeken naar de doelpunten. Eerst was het Jonathan Reis die voor zijn ploeg voor het eerst als A-selectiespeler de 2-2 wist te scoren. Vlak daarna maakte Dzsudzsak de 2-3 waardoor PSV onnodig puntverlies toch terecht wist te voorkomen.