Transparent
Inloggen
Sluiten

Nieuwsoverzicht van de afgelopen dagen

27 mei 2001 17:46

Verslaggever: RvW

- Van der Weerden wil weg
- Robben definitief naar PSV
- Kralj terug naar PSV?
- Vogel genomineerd voor Zwitserse titel
- PSV ontkent concrete interesse in De Nigris
- PSV in Mexico tegen selectie Nike
- Van Bommel verlengt contract bij PSV
- Van Bommel breekt teen
- 1,9 miljoen mensen bekijken Amstel Cup finale
- Selecties voor Nikiforov en Usta
- Silkeborg wint beker
- PSV verslaat NEC met 2-4
- Kezman topscorer van Nederland.

- Van der Weerden wil weg; PSV-speler Chris van der Weerden heeft zijn manager opdracht gegeven een andere club te zoeken. PSV heeft toegezegd mee te werken aan een transfer.

- Arjen Robben gaat vrijwel zeker naar PSV; De Eindhovense club en FC Groningen hebben donderdag na de bekerfinale in Rotterdam opnieuw met elkaar gesproken. De landskampioen koopt de 17-jarige aanvaller meteen, maar hij zal komend seizoen bij Groningen blijven om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Groningen krijgt negen miljoen gulden voor de speler. FC Groningen zou komend seizoen geen huursom hoeven te betalen en de noorderlingen delen mee in een eventuele meeropbrengst bij een transfer naar het buitenland.

- Kralj terug naar PSV; Zoals het er nu uitziet zal Partizan Belgrado geen gebruik meer maken van de diensten van Ivica Kralj. Kralj speelt momenteel op huurbasis bij Partizan Belgrado. PSV heeft nog een contract met de keeper. Als er geen andere club gevonden wordt voor Kralj, zal hij dus waarschijnlijk terugkeren naar Eindhoven.

- Nikiforov en Usta geselecteerd; PSV-verdediger Yuri Nikiforov is geselecteerd voor het Russische elftal. Op 2 juni spelen de Russen in Moskou tegen Joegoslavi?. Vier dagen later speelt Rusland uit tegen Luxemburg. PSV-huurling Suat Usta die momenteel uitkomt voor Eindhoven is opnieuw geselecteerd voor het Turkse elftal onder-21. Hij is daar vaste basisspeler.

- Silkeborg wint beker; De Deense satellietclub van PSV, Silkeborg, heeft een voor de club zeer bijzondere prestatie geleverd door de Deense beker te veroveren. In de finale werd AB met 4-1 verslagen. Attram kwam wegens een schorsing niet in actie.

- PSV ontkent interesse in Antonio de Nigris; PSV heeft ontkend op dit moment ge?nteresseerd te zijn in een transfer van Antonio de Nigris. De speler is een bekende van PSV, maar momenteel geen optie voor de openstaande positie van centrumspits. De Nigris zelf liet vorige week weten dat PSV interesse in hem zou hebben. Hoewel de Mexicaanse club hem niet wil laten gaan, heeft hij wel oren naar een Europees avontuur. Meerdere clubs in Zuid-Europa zouden interesse hebben.

- PSV zal volgende week donderdag op het trainingskamp in Mexico een wedstrijd spelen tegen een gecombineerd team van spelers die bij Nike onder contract staan. Omdat de Mexicaanse clubs nog niet in voorbereiding zijn, en het moeilijk was een tegenstander te regelen, besloot een van de organisatoren van de reis, sponsor Nike, een wedstrijd te regelen tegen Mexicaanse spelers die bij Nike onder contract staan.

- Het contract van PSV en Mark van Bommel is opengebroken en met ??n jaar verlengd. Het huidige contract liep tot en met juni 2004, het nieuwe dus tot en met juni 2005. Van Bommel en PSV waren sinds de winterstop in onderhandeling, maar konden lange tijd niet tot een akkoord komen vanwege een clausule die Van Bommel in het contract wilde hebben dat hij nog dit seizoen zou kunnen vertrekken als er een absolute topclub voor hem zou komen. Van Bommel zal nu minimaal nog een seizoen bij PSV blijven.

- Op Hemelvaartsdag hebben gemiddeld 1,9 miljoen mensen gekeken naar de live-uitzending van de finale om de Amstel Cup op SBS6. Het laatste deel van de wedstrijd tussen PSV en FC Twente trok de meeste kijkers, meldt de dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS

- Van Bommel breekt teen; Mark van Bommel ontbrak in de wedstrijd tegen NEC wegens een gebroken teen. Het is nog onduidelijk of hij de komende wedstrijden van het Nederlands elftal moet missen.

- Johann Vogel is in Zwitserland genomineerd voor de titel van beste Zwitserse voetballer in buitenlandse dienst. Naast Vogel zijn Henchoz (Liverpool), M?ller (Lyon) en Sforza (Bayern M?nchen) genomineerd. Maandagavond vindt de uitverkiezing plaats op een gala. Vogel moet sowieso na de wedstrijd tegen NEC richting Zwitserland vertrekken vanwege interlands
met het Zwitsers nationale elftal de komende week.

- PSV is ook in de laatste wedstrijd van het seizoen ongeslagen gebleven. PSV won in Nijmegen met 2-4 door drie doelpunten van Bruggink en ??n van invaller Van der Doelen. Door de overwinning bleef PSV dit seizoen in de competitie 33 wedstrijden achtereen ongeslagen. PSV behaalde uiteindelijk een voorsprong van maar liefst 17 punten op achtervolger Feyenoord.

- De Joegoslaag Mateja Kezman is zonder zelf te scoren tegen NEC topscorer van Nederland geworden. Kezman scoorde in zijn eerste seizoen bij PSV 24 keer en bleef daarmee achtervolgers Elkhatabbi (21) en Anastasiou en Glusevic (beiden 19) ver voor.

Meer op




Tags

bommel kralj groningen nigris nike vogel kezman nikiforov silkeborg teen usta weerden amstel antonio mexico nederland nieuwsoverzicht partizan robben titel topscorer zwitserland achtervolger achtervolgers anastasiou arjen attram bayern bekerfinale bruggink centrumspits elkhatabbi feyenoord gala glusevic gulden hemelvaartsdag henchoz huursom ivica joegoslaag joegoslavi johann liverpool ller luisteronderzoek luxemburg lyon mateja meeropbrengst noorderlingen nos nteresseerd rusland russen satellietclub sforza sponsor suat trainingskamp twente uitverkiezing uitzending yuri

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage