Resultaten interlands van PSV'ers

2 juni 2001 19:28

Ruud van Nistelrooy was zeer succesvol met Oranje. De PSV'er scoorde 2 keer in de met 2-4 gewonnen wedstrijd. Oranje speelde erg matig en kwam tot twee keer toe op achterstand. Invaller Van Nistelrooy deed de wedstrijd echter omslaan. Kevin Hofland deed niet mee, hij werd vlak voor het duel vervangen door Mario Melchiot, omdat hij na een middagslaapje met griep wakker werd.

Denemarken won thuis verrassend met 2-1 van Tsjechi?. Feyenoorder Tomasson maakte in de slotfase het beslissende doelpunt. Jan Heintze en Dennis Rommedahl stonden in de basis.

Adil Ramzi kwam vandaag met Marokko niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kenya. Marokko heeft zich via het gelijkspel gekwalificeerd voor de finaleronde van de African Nations Cup 2002 in Mali.

Voor Mateja Kezman was er in de uitwedstrijd tegen Rusland geen basisplaats weggelegd bij Joegoslavie. 25 minuten voor tijd viel de Joegoslaaf in. Aan de 1-1 stand kon hij niets meer veranderen. Bij Rusland kwam Nikiforov wegens een blessure niet in actie.

Georgi Gakhokidze scoorde tegen Itali?, maar kon niet voorkomen dat Georgi? met 1-2 verloor. Gakhokidze viel in de 80ste minuut in en scoorde prompt in dezelfde minuut de aansluitende treffer. Georgi? kwam daarna echter niet verder dan 1-2.

Johann Vogel won met Zwitserland maar nipt van de Faroer Eilanden door een goal na 80 minuten van de Zwitser Frei.