PSV krijgt te weinig: 1-0 nederlaag

18 februari 2010 22:58

PSV heeft in Hamburg de eerste Europese nederlaag geleden. HSV bleek uiteindelijk met 1-0 te sterk door een penalty. Met name in de tweede helft kreeg PSv enkele goede kansen

PSV moest het spel in de eerste helft aan HSV laten, zonder al teveel weg te geven. Aanvallend kwam de ploeg er echter weinig aan te pas. De 1-0 kwam echter toch plotseling tot stand. Manolev tikte Petric aan, waarna de scheidsrechter naar de strafschopstip wees. Jansen benutte de penalty voor de Duitsers.

In de tweede helft werd het een veel interessanter wedstrijd. HSV kreeg mogelijk en PSV kwam goed weg bij twee penaltygevallen. Naarmate het duel vorderde werd PSV steeds sterker. De Eindhovense ploeg kreeg een aantal open kansen voor onder andere Toivonen, Dzsudzsak en Bakkal. PSV kwam opnieuw goed weg met de scheidsrechter toen Pieters werd gespaard van zijn tweede gele kaart. In die fase was Ruud van Nistelrooy al ingevallen bij HSV, waar hij zijn thuisdebuut maakte. Nadat PSV drie kansen op rij miste in drie minuten was het gebeurt met het offensief en liepen de laatste tien minuten als een sisser af.