Fouten nekken PSV in thriller: 3-2

25 februari 2010 20:55

PSV is uitgeschakeld in de Europa League na een thriller in Eindhoven tegen PSV. De 3-2 zege was uiteindelijk na de 0-1 in Hamburg net niet voldoende. Persoonlijke fouten nekten PSV net als in Hamburg.

PSV kwam al na twee minuten op voorsprong toen Ola Toivonen in het strafschopgebied een steekballetje kreeg van waaruit hij makkelijk kon binnentikken. Vlak voor rust bekroonde PSV een uitstekende eerste helft met de 2-0. Balasz Dzsudzsak schoot een vrije trap hard via de muur in de goal.

Vlak na rust profiteerde HSV van verkeerd uitkomen van Isaksson. Petric kon de 2-1 maken. PSV moest vervolgens opnieuw scoren om zich te kwalificeren. In de 57ste minuut ging het echt fout voor PSV. Na overduidelijk hands kreeg PSV geen penalty. een boze Dzsudzsak kreeg vervolgens na eerst geel direct rood voor het aanraken van de scheidsrechter. PSV moest vervolgens met tien man verder.

Met tien man bleef PSV zoeken naar de goal. Een kwartier voor tijd ging Demel er met zijn tweede gele kaart vanaf. Vervolgens zocht PSV nog meer naar de 3-1. Aan de andere kant ging het echter fout toen Salcido zijn tegenstander licht aantikte en wel een penalty tegenkreeg. Trochowsky maakte de 2-2. Dat was een mokerslag voor PSV.

In de 90ste minuut wist koevermans de 3-2 nog binnen te koppen. Daarna waren er nog een paar spannende minuten in blessuretijd. De verdiende goal zou echter niet meer vallen.