PSV hard onderuit: 4-1

14 maart 2010 18:23

PSV moest om de aansluiting met FC Twente te bewaren winnen in de Amsterdam Arena. In plaats daarvan ging de ploeg hard met 4-1 onderuit. En dat was niet nodig geweest als de ploeg een vand e vele kansen in de eerste helft had weten te benutten.

PSV was de sterkere ploeg in het eerste half uur. De ploeg kreeg diverse goede kansen, waarbij vooral Toivonen het vizier niet op scherp had staan. Ajax gaf PSV een lesje in trefzekerheid door bij de eerste twee kansen direct te scoren via eerst Siem de Jong en vervolgens Urby Emanuelson. De eerste kon uit een rebound scoren nadat Isaksson een schot van Suarez had geblokkeerd. Emanuelson kwam op de rand van het strafschopgebied vrij en krulde fraai binnen.

Na de 2-0 was het over en uit voor PSV. De ploeg probeerde het nog wel, maar kon de teleurstelling niet meer van zich afspelen. Ajax had daardoor na de 2-0 een makkelijke middag. Eerst zorgde Pantelic nog voor de 3-0, waarna Dzsudzsak via de penaltystip nog wat terug mocht doen. PSV kreeg de penalty nadat Vertonghen hands had gemaakt in het strafschopgebied. In de laatste minuut zorgde Suarez vervolgens voor de statistieken nog voor de 4-1.

In de beginfase kwam Alderweireld goed weg met slechts geel, in de slotfase kwam Afellay goed weg toen een elleboog niet werd gezien.