Jong Oranje uitgeschakeld in kwartfinale WK

1 juli 2001 21:44

Verslaggever: RvW

Jong Oranje is vanavond in de kwartfinale van het WK in Argentinie uitgeschakeld. Tegen Egypte was de ploeg van Louis van Gaal eigenlijk kansloos. Oranje verloor met 2-1. In de eerste helft kwamen de zeer jonge Nederlanders nog wel op voorsprong door een doelpunt van Van der Vaart. In de tweede helft zetten de Egyptenaars echter meer druk en kwamen ze terecht op voorsprong. Door de twee rode karten van Ajacieden Van der Vaart en Heitinga kon Oranje in de slotfase het tij niet meer keren. PSV doelman Coutinho was eigenlijk de enige uitblinker van Oranje tegen Egypte. Huntelaar kwam er tegen de fysiek sterke Afrikanen niet aan te pas.

Van Gaal begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Coutinho (PSV), Leiwakabessy, Heitinga, Mendes, Mustapha, Hersi, Van der Vaart, Sprockel, Kolk, Huntelaar (PSV) en Van Dijk.