PSV opent seizoen met zevenklapper tegen Someren

14 juli 2001 17:11

Verslaggever: JW

Vandaag opende ook PSV het nieuwe voetbalseizoen met de 1ste oefenwedstrijd tegen een amateurclub. Vandaag was Someren de tegenstander. Natuurlijk was ook PSV Netwerk aanwezig bij het officiele begin van de voorbereiding van de landskampioen.

De wedstrijd die aanvankelijk gepland stond voor 14.30 uur begon een kwartier later omdat de spelersbus van PSV te laat arriveerde. De ploeg van Erik Gerets begon de wedstrijd in de volgende opstelling:

Waterreus; Wielaert, Faber, Dirkx, Heintze;
B?gelund, Lucius, Addo, Marquinho;
Bruggink en Gakhokidze.

Door het matige spel dat de landskampioen vertoonde bleef de ruststand wat aan de lage kant, B?gelund kopte raak na 9 minuten uit een voorzet van Bruggink. Diezelfde Bruggink mist in diezelfde 1ste helft nog een strafschop, de ruststand van 2-0 word dan bereikt door een doelpunt van Gakhokidze.

Na rust veranderd PSV de opstelling serieus en die ziet er dan alsvolgt uit:

Waterreus; Wielaert, Nikiforov, Hofland, Bouma;
Van Bommel, Vogel, B?gelund, Gakhokidze;
Vennegoor of Hesselink, Bruggink

Door doelpunten van Vennegoor of Hesselink (2 maal), Bouma, Bruggink en Van Bommel bereikt de landskampioen dan toch nog de acceptabele uitslag van 0-7, ookal was het spel niet altijd even oogverblindend. De goal van Bouma maakte veel goed, hij wist de bal van een meter of 25 precies in de linkerbovenhoek te plaatsen.