PSV wint met 3-1 van AZ

22 augustus 2010 18:21

PSV heeft het volle pond in de competitie ook na de derde competitieronde weten te behouden. Thuis werd AZ met 3-1 verslagen.

PSV had een lastige middag tegen AZ. Zelf creëerde PSV een reeks goede kansen. De tegenstander kreeg echter wel heel veel ruimte en kon daardoor ook diverse goede kansen noteren.

PSV kwam vlak voor rust op voorsprong. Het was Berg die uit een pass van Toivonen de openingstreffer in de verre hoek kon schuiven. Vlak na rust zette Falkenburg na een fout van Isaksson op 1-1. PSV aarzelde niet en twee minuten later stond de ploeg alweer voor. Dit keer was het Lens die Berg in staat stelde de 2-1 binnen te tikken.

In de slotfase zakte PSV terug, nadat Rutten Berg en Toivonen wisselde voor Bakkal en Afellay. Via de counter wist de ploeg aan het einde de beslissende 1-3 te maken. Invaller Afellay was daarbij de gevierde man na opnieuw een assist van Lens.