Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Dronken PSV'er Reis: boete, geen ontslag

20 september 2010 17:09

PSV-aanvaller Jonathan Reis heeft zondagochtend vroeg niet drie maar zeven keer de toegestane hoeveelheid alcolhol gedronken. Hij werd in zijn auto betrapt toen hij onderweg was van Weert naar Eindhoven.

De 21-jarige Braziliaan blies op het politiebureau van Weert tijdens een ademanalyse 620 ug/l. Omdat Reis nog een beginnend bestuurder is, geldt voor hem een strengere norm.

Het rijbewijs van Reis is ingevorderd. Ook krijgt hij een proces-verbaal, zo maakte de politie van Limburg-Noord maandag bekend. De voetballer kon zich tijdens de politiecontrole niet goed verstaanbaar maken, waarna de agenten hem meenamen naar het bureau.

Boete
PSV heeft Reis met een boete bestraft. Hoe hoog die boete is wil club niet zeggen. Of de Braziliaan ook nog voor een aantal wedstrijden geschorst wordt, laat de club over aan trainer Fred Rutten.

Ontslag is geen enkel moment aan de orde geweest. Volgens PSV hoort dit "bij het proces waarin Reis op dit moment zit".

Drugsverslaving
Jonathan Reis, die dit seizoen bij PSV terugkeerde na een drugsverslaving, ontbrak hierdoor zondag tijdens het duel met Roda JC in de selectie van PSV.

Volgens PSV traint Reis maandag gewoon mee met de A-selectie. Daarna heeft de jonge Zuid-Amerikaan een gesprek met trainer Fred Rutten. PSV wil niet vooruitlopen op mogelijk nieuwe sancties tegen Reis.

Drugsproblemen
De Braziliaanse spits werd in januari nog op staande voet ontslagen. Hij was betrapt op het gebruik van drugs. Daarna keerde hij terug naar zijn geboorteland waar hij in een kliniek afkickte. Algemeen directeur Jan Reker van PSV was toen teleurgesteld in de spits. Reker wilde Reis helpen, maar hij wilde in eerste instantie geen hulp.

'Erg jammer'
Talentenscout Piet de Visser uit Oisterwijk vindt het 'ongelooflijk jammer' dat PSV-spits Jonathan Reis opnieuw in de fout is gegaan. De Visser tipte PSV enkele jaren geleden over Reis. Mede daardoor besloot PSV de spits een kans te geven.

Volgens De Visser is Reis "een groot talent, dat veel begeleiding nodig heeft". De scout vraagt zich af of Reis genoeg begeleiding heeft gehad bij PSV. "Het zijn jongens uit een andere cultuur die snel in de fout kunnen gaan. Daar moet je alert op zijn. Je moet ze continu sturing geven."

De Visser sprak Reis enkele weken geleden nog. "Toen maakte hij een zeer gedreven indruk. Hij gaf aan dat hij geleerd had van zijn fouten uit het verleden en dat hij vastbesloten was om als profvoetballer te slagen. Ongelooflijk dat hij nu toch weer in de fout is gegaan. Zo zonde. Maar ook heel dom van hem."




Tags

visser jonathan begeleiding betrapt braziliaan drugsverslaving reker rutten weert ademanalyse afkickte agenten alcolhol beginnend bestuurder blies drugs drugsproblemen geboorteland hoeveelheid ingevorderd kliniek meenamen norm oisterwijk politiebureau politiecontrole profvoetballer rijbewijs roda sancties strengere sturing talentenscout tipte toegestane vastbesloten verbaal vooruitlopen zondagochtend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage