PSV wint uit bij Metalist: 0-2

30 september 2010 20:54

Na het gelijkspel thuis tegen Sampdoria wist PSV het uitduel tegen Metalist Kharkiv met 0-2 te winnen. In het vooraf als zeer moeilijke wedstrijd bestempelde duel had PSV de zaken al snel op orde.

PSV begon god aan de wedstrijd op een door de regen steeds slechter wordend veld. Tot aan de 26ste minuut ging het spel op en neer. Vervolgens ging Toivonen na een duw van Villagra neer in het strafschopgebied. Villagra kreeg rood en PSV een penalty. Dzsudzsak benutte de penalty vervolgens voor de 0-1.

Drie minuten later al speelde PSV de extra man goed uit. Pieters speelde Berg vrij voor de goal. Zijn inzet leek aanvankelijk in de plassen stil komen te liggen op de doellijn. Net voor de inglijdende verdediger rolde hij echter over de achterlijn. Daarna kreeg PSV enorme ruimte om de voorsprong verder te vergroten. Met name Dzsudzsak was onzorgvuldig in de passing. Toivonen was nog het dichtstbij met een schot op de lat.

In de tweede helft bleef PSV het overwicht houden, maar was het weinig vermakelijk. Tegen 10 man van Metalist ging PSV niet voor de show. De ploeg speelde zakelijk en gaf niets weg. Het creëerde wel een aantal kansen, maar die waren niet aan de ploeg besteed.