PSV verslaat Ipswich met 0-2

4 augustus 2001 16:20

PSV heeft vanmiddag in Engeland een uitstekende uitslag neergezet. Ipswich Town werd met 0-2 verslagen door doelpunten van Kevin Hofland en Arnold Bruggink. De wedstrijd was live te volgen via PSV Netwerk. Het eerste half uur was licht in het voordeel van Ipswich Town, maar daarna kwam PSV uitstekend in de wedstrijd en kende het relatief weinig problemen met de Britten.

PSV speelde aardig in de eerste helft maar schoot te weinig op de goal, waardoor het gevaar voor de goal een beetje ontbrak. Jan Vennegoor of Hesselink viel halverwege de eerste helft in voor Mateja Kezman. Hij kreeg 3 kansjes maar kon die niet verzilveren.

In de tweede helft kwam Kezman terug in het veld in plaats van Vennegoor of Hesselink. Na 10 minuten in de tweede helft scoorde Kevin Hofland via een kopbal uit een hoekschop van de uitblinkende Ramzi. Halverwege de tweede helft werd Van Bommel geblesseerd vervangen door John de Jong. Vervolgens kwam Vennegoor of Hesselink opmerkelijk genoeg voor de tweede keer in het veld, opnieuw voor Kezman. Gakhokidze mocht de laatste minuten nog meespelen voor Ramzi.

In de slotfase kwam PSV op een 0-2 voorsprong, nadat Bruggink op een prachtige manier een assist van Rommedahl van rechts verzilverde.

0-1 Hofland ('52)
0-2 Bruggink ('75)