PSV wint met 1-2 van Debrecen

21 oktober 2010 20:49

PSV heeft een belangrijke zege behaald in de Europa League. Uit werd met 1-2 gewonnen van Debrecen. Daarmee komt de ploeg alleen aan de leiding in de poule.

PSV speelde een moeizame eerste helft. De ploeg had het meeste balbezit, maar kon daarmee niet imponeren. De beste kansen waren zelfs voor de Hongaren, o.a. via een bal op de paal. De Hongaren kwamen dan ook na 35 minuten op voorsprong via een vrijstaande verdediger. Na een paar minuten kwam PSV alweer langszij. Berg zette met een hakje Engelaar vrij, die op prachtige wijze met een stiftje scoorde.

Na rust kreeg PSV het duel volledig in handen. Het gaf nauwelijks meer iets weg. De ploeg ging zonder enige risico's te nemen op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er vervolgens ook. Het was Pieters die via de rug van Dzsudzsak voorzette. Reis leek de bal nog een tikje te geven. Aanvankelijk kreeg hij het doelpunt op zijn naam. na afloop zou hij echter aangeven dat hij de bal niet had aangeraakt. PSV verzuimde in het vervolg alleen nog de voorsprong verder uit te breiden.