Johan Cruijff Schaal opnieuw voor PSV

12 augustus 2001 16:50

De Arena blijft een succesvolle plaats voor PSV. Ook na PSV - FC Twente is PSV nog steeds ongeslagen in het Arena stadion. PSV won zondagmiddag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 3-2 van bekerwinnaar FC Twente. Sinds de invoering van de Johan Cruijff Schaal is de prijs PSV slechts een keer voorbijgegaan.

PSV kende vrij weinig moeite met FC Twente. Al vroeg in de wedstrijd kwam PSV met 2-0 voor door 2 prachtige doelpunten van Mateja Kezman en Arnold Bruggink. PSV was in die fase veel sterker dan FC Twente, al kon het maar weinig uitgespeelde kansen cre?ren. Na een half uur spelen kwam FC Twente sterk terug in de wedstrijd en bood het met name door sterk spel op het middenveld uitstekend tegenspel.

Na een solo door de verdediging van PSV wist De Witte de ploegen dichter bij elkaar te brengen. Daardoor kwam de spanning terug en gingen de ploegen met een 2-1 tussenstand rusten.

In de tweede helft ging de strijd gelijker op. De wedstrijd werd voor de neutrale bezoeker nooit echt spannend. PSV kwam halverwege de tweede helft op een 3-1 voorsprong nadat Rommedahl op de rand van het strafschopgebied een vlammend schot afvuurde in de rechterbovenhoek, onhoudbaar voor de goed keepende Sander Boschker.

Een paar minuten voor tijd was het voormalige publiekslieveling van PSV die de wedstrijd nog spannend maakte. Van der Doelen werd via een een-twee vrijgespeeld en vervolgens wist hij met een droge schuiver de nieuwe international Ronald Waterreus te verschalken. Daardoor mochten de Twente aanhangers nog even hopen op een gelijkspel en daarmee wellicht een herhaling van de strafschoppenserie van de Amstel Cup finale.

Zover zou het echter niet komen. PSV bleef met de 3-2 eigenlijk toch wel makkelijk overeind, zonder enig moment te laten zien waarom het de absolute titelfavoriet is voor het komende voetbalseizoen.