Transparent
Inloggen
Sluiten

Biografie Jaap Stam zorgt voor veel onrust

13 augustus 2001 19:09

Verslaggever: RvW

De biografie van Jaap Stam die in delen wordt geplaatst in The Mirror heeft vandaag voor veel onrust gezorgd in Engeland en bij PSV. In het eerste deel vandaag laat Stam weten tegen de regels in een gesprek te hebben gehad met Manchester United, zonder dat PSV op de hoogte is geweest, dit zou in het geheim gebeurd zijn (zie o.a. bericht BBC).

Vervolgens meldde een Premier League official dat er nooit enige klacht is binnengekomen bij de Premier League van PSV omtrent de handelwijze van de Manchester United (zie artikel The Guardian).

Vervolgens liet PSV in een verklaring weten niet op de hoogte te zijn van een dergelijk voorgesprek van Jaap Stam. PSV heeft echter geen behoefte om actie te ondernemen tegen de handelwijze van Manchester United, al werden er wel vraagtekens gezet bij de morele opstelling van Manchester United.(zie o.a. artikel PSV en artikel Soccerage)

De FA van Engeland verklaarde desgevraagd dat zij geen actie kunnen ondernemen tegen Manchester United vanwege de strafbare handelswijze omdat het om een internationale transfer gaat en dus onder de FIFA valt. Actie zou pas ondernomen kunnen worden als de Nederlandse bond daarom vraagt.

Aangezien PSV geen behoefte heeft om enige actie te ondernemen, zal het dus bij de onrust blijven, die het eerste deel van de biografie veroorzaakt heeft. Er zal vooral aandacht ontstaan voor de volgende delen van de biografie. En dat was ongetwijfeld ook de bedoeling de Britse krant.

Meer op




Tags

biografie stam ondernemen engeland handelwijze bbc fifa guardian ondernomen soccerage strafbare voorgesprek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage