Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV start het sterkst

6 december 2010 21:07

Verslaggever: A

Nu de competitie precies halverwege is, is het tijd om voorlopig de balans op te maken. Na alle tegenstanders één keer te hebben ontmoet, staat PSV bovenaan met evenveel punten als FC Twente, maar met een beter doelsaldo. De Eindhovenaren blijken het verschil vooral telkens vóór rust gemaakt te hebben.

In de fictieve ranglijst van alleen de eerste helften staat PSV namelijk 5 punten los en maar liefst 9 respectievelijk 10 punten voor op Twente en Ajax. Kijken we alleen naar de tweede helften, moet PSV die twee clubs juist net voor zich dulden.

Verder bleek PSV thuis ijzersterk met slechts 5 verliespunten. Alleen FC Groningen (2 verliespunten) deed het gedurende de eerste seizoenshelft beter in eigen huis. Maar ook op de ranglijst met alleen uitwedstrijden staat PSV bovenin, op een derde plek.

De ranglijsten van thuis- en uitwedstrijden wordt uiteraard licht vertekend door het feit dat de helft van de clubs een keer vaker thuis en de andere helft vaker uit speelde. Tevens speelden Roda JC, NAC, Excelsior en VVV een wedstrijd minder dan de rest, omdat hun wedstrijden dit weekend en vanavond werden afgelast. De wedstrijden worden naar verwachting echter pas na de volgende speelronde ingehaald.




Tags

sterkst twente verliespunten afgelast excelsior fictieve groningen ijzersterk nac ontmoet ranglijsten roda vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage