Transparent
Inloggen
Sluiten

[Ingezonden] Combi naar De Graafschap: onacceptabel!

11 december 2010 12:36 - lighttownmadness.nl

Eind november komen dan eindelijk de verkoopvoorwaarden online op PSV.nl om deze wedstrijd te bezoeken. Tot ieders verbazing geldt er geen eigen vervoerregeling, maar zijn de PSV supporters VERPLICHT om met de bus of autocombi af te reizen naar de superboeren. Op het grootste PSV forum, PSV netwerk, breekt de discussie los over het wel of niet boycotten van deze wedstrijd. Volgens de PSV fans is deze regeling niet rechtvaardig en worden er nu honderden fans gedupeerd. Zij worden een gezellig dagje Doetinchem ontnomen, terwijl je als toerist op dezelfde dag van harte welkom bent om te winkelen of een kroeg te bezoeken. Vreemde gang van zaken als je het ons vraagt, want de fans van De Graafschap waren tijdens de seizoensopening in Eindhoven (24-08-2010) wél welkom op eigen vervoer. Toen is er niks gebeurd tussen beide supportersgroepen. Sterker nog, de superboeren waren op het Stratumseind van de zon en het bier aan het genieten. Voetbal zoals het hoort!

Al snel bleek dat de Supporters Vereniging PSV, die verantwoordelijk is voor de verkoop van de bussen, geen boycot wou uitroepen om het uitvak leeg te houden. Dit komt omdat het uitvak tijdens de ontmoeting van 020 ook al leeg moest blijven van de gemeente Amsterdam. Wat ons betreft een gemiste kans, aangezien deze combi niet gegrond is en er nu veel fans niet de wedstrijd willen of kunnen bezoeken. De Supporters Vereniging gaf aan het ook niet te kunnen accepteren, maar dat ze verder ook geen mogelijkheden zagen om op korte termijn een andere regeling uit het vuur te slepen.

Wij vonden het tijd voor een eigen onderzoek en namen contact op met de gemeente Doetinchem met de vraag: De Graafschap uit was voor ons één van de weinige wedstrijden die we op eigen gelegenheid mogen bezoeken(andere zijn Heerenveen & Excelsior, alle andere 14 competitie wedstrijden zijn verplichte auto/ trein/buscombi!!), waarom geldt er nu voor PSV fans een verplichte auto- of buscombi? De fans van De Graafschap mochten wel aan het begin van het seizoen bij ons op bezoek komen met eigen vervoer, waarom wij nu niet? Het antwoord luidde als volgt: vorig seizoen zijn er schijnbaar 3 personen alias PSV fans “mishandeld” op het station van Doetinchem. Dit kan natuurlijk helemaal niks met de club te maken hebben en dit zou ook in een willekeurige kroeg kunnen gebeuren, wanneer je op zaterdag op stap gaat. Maar dat er “iets” is gebeurd hoeft toch niet te betekennen dat alle fans hiervan de dupe moeten worden? Alle fans met goed gedrag door de jaren heen worden nu gestraft omdat er een idioot niet zijn handen kon thuis houden? Wij weten verder niks over dit voorval, wat wij wel weten is dat het onacceptabel is om zoveel goedwillende fans te straffen voor een actie van slechts 1 a 2 individuen. Straf de schuldige en laat de onschuldige met rust!

De PSV fans moeten dus verplicht naar Doetinchem afreizen met de auto of buscombi. Degene die met de autocombi afreizen dienen om 19:15-19:45 uur langs de snelweg hun omwisselbiljet om te wisselen voor het wedstrijdkaartje. Normaal gesproken parkeert men vervolgens op een door de club aangewezen speciale parkeerplaats bij het uitvak voor de autocombi. Zo blijven de fans gescheiden van de thuisclub en gaan de uitsupporters direct het uitvak in. In Doetinchem gaat het zaterdag toch net wat anders, men wisselt om en moet vervolgens zijn auto ergens parkeren. Rondom het stadion, in een woonwijk of in het centrum van de stad dat maakt niet uit. Er is namelijk geen parkeerplaats beschikbaar voor de PSV fans en zijn daarom vrij om te parkeren waar ze willen! Met als gevolg dat de PSV supporters alsnog door de de Graafschap supporters heen lopen, wat dus eigenlijk de reden is voor deze verplichte combi regeling! Ongelofelijk, wat een beleid! Deze regeling heeft dus 0,0 nut en zal ook het beoogde doel “het tegengaan van het vermengen van de verschillende supporters groepen” volledig missen. En wie zijn er de dupe van dit geweldige beleid? De PSV supporters!

Volgens ons kan dit zo niet langer en zal er actie moeten worden ondernomen om ons ongenoegen te uiten richting de gemeente Doetinchem.

We hebben daarom contact gezocht met de fanatieke aanhang van De Graafschap om gezamenlijk een statement te maken richting de gemeente Doetinchem. De groep van de superboeren, Brigata Tifosi, gaven direct aan mee te willen werken aan een anti combi actie en we hebben dan ook de handen in één geslagen om zaterdag in het uitvak en op het thuisvak een statement te kunnen maken: ANTI COMBI! Zo zullen honderden A4 vellen worden verspreid op het uit- en thuisvak met Anti Combi teksten, ook zal er een begeleidend spandoek te zien zijn.

De Supporters Vereniging PSV hebben wij benaderd om deze Anti combi actie te steunen. Zij gaven direct aan ons te willen ondersteunen en mee te willen helpen met de uitvoering op het vak.

Wij wensen alle PSV fans veel plezier met hun bezoek aan Doetinchem en gaan er vanuit dat we volgend seizoen wel welkom zijn zonder vrijheidsbeperkingen!

Vrijheid voor Tifo en supporters, anti combi!

Deze actie wordt ondersteunt door Supporters Vereniging PSV, PSV en Brigata Tifosi

Lighttown Madness

Meer op lighttownmadness.nl




Tags

combi doetinchem graafschap anti uitvak gemeente regeling autocombi buscombi superboeren brigata ingezonden kroeg parkeerplaats parkeren statement thuisvak tifosi vervoer aanhang alias begeleidend betekennen bier boycot boycotten dagje excelsior fanatieke gedupeerd gegrond gezellig goedwillende heerenveen idioot individuen lighttown luidde madness mishandeld omwisselbiljet ondernomen onschuldige ontmoeting ontnomen parkeert rechtvaardig schuldige seizoensopening snelweg spandoek station stratumseind tegengaan teksten thuisclub tifo toerist trein uitroepen uitsupporters uitvoering verkoopvoorwaarden vermengen vervoerregeling vrijheidsbeperkingen vuur wedstrijdkaartje willekeurige woonwijk zon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage