Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV altijd succesvol tegen Roda in de beker

20 december 2010 11:57

PSV treedt woensdagavond in Kerkrade aan tegen Roda JC voor de laatste wedstrijd van het jaar en de achtste finale van de KNVB Beker. Op papier is deze uitwedstrijd niet zo lastig als menig supporter zou verwachten. De laatste jaren was Roda JC met name een plaag in het Philipsstadion. Voor de beker verloor PSV nog nooit van de ploeg uit Kerkrade.

Acht maal stonden PSV en Roda JC tegenover elkaar voor de beker. Driemaal in Eindhoven, even zo vaak in Kerkrade en twee keer op neutraal terrein in de finale. Elke keer trok PSV uiteindelijk aan het langste eind, al waren in de finales en in één thuiswedstrijd verlengingen noodzakelijk. PSV en Roda troffen elkaar tevens twee keer in de Supercup. Ook die wedstrijden won PSV.

De laatste keer dat de beide clubs in Kerkrade tegen elkaar speelden voor de beker was vorig seizoen. De Eindhovenaren wonnen met 0-2. Dat was ook de uitslag in 2000/2001. In 1968/1969 werd het 1-4.

Eerder dit seizoen werd het in de competitie 0-0 in Kerkrade. De laatste overwinning van de thuisclub dateert van 2006/2007. Toen werd het 2-0.




Tags

roda kerkrade knvb langste menig neutraal philipsstadion plaag supercup terrein thuisclub verlengingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage